Komma igång

När du ser den här symbolen finns det alltid en ytterligare förklaring eller vägledning om hur du kan använda funktionen: ?.

Nedan följer en guide över hur du kommer igång med ditt spelande.

Hitta det bästa oddset

Under Matcher kan du välja vilka matcher du vill se oddsen för. Under långtidsspel Under Turneringar hittar du odds för turneringsspel. Här kan du t.ex. tippa vem som ska vinna Premier League. Använd Kommande Matcher om du vill se vilka evenemang som är på gång och Statistik & Resultat när du vill se hur det gått för dina favoritlag och favoritspelare på sistone.

Klicka på hyperlänken för spelbolaget

Välj det spelbolag som du tycker ser intressant ut genom att klicka på länken med bolagets namn. Detta tar dig till startsidan på spelbolagets egen webbplats. För vissa spelbolag tar länken dig direkt till en spelkupong eller till ett visst evenemang inne på bolagets webbplats via en s.k. direktlänk. Direktlänkarna är placerade på oddsen i oddstabellerna och på spelbolagens namn på andra sidor.

Kontrollera bookmaker

Spelbolagen har olika regler, villkor och bestämmelser. Av den anledningen är det en bra idé att bekanta dig med vissa av affärsvillkoren för det spelbolag du är intresserat av. Du kan få hjälp under Kontrollera bookmaker, där du hittar information om enskilda spelbolag.

Nedan följer en lista över saker som du främst bör titta på och jämföra:

  • Alternativ för insättning av pengar på spelkontot
  • Krav på minimibelopp vid insättning
  • Alternativ för uttag av pengar från spelkontot
  • Eventuella avgifter i samband med insättningar på spelkontot
  • Eventuella avgifter i samband med uttag från spelkontot
  • Minsta matcher som krävs för en satsningli>
  • Minimibelopp för ett vad
  • Maxbelopp för ett vad
  • Vinsttak för vad
  • Regler vad gäller annullering av vad

Alla spelbolag tillämpar olika regler och villkor och därför rekommenderar vi att du sätter av lite tid för att bekanta dig med spelbolagets villkor innan du börjar spela.

Öppna ett konto

Innan du kan lägga ett vad hos en bookmaker måste du öppna ett spelkonto. När du öppnar ett konto måste du ange dina personliga uppgifter. När du är klar med registreringen så har du angett/fått ett användarnamn, lösenord och/eller ett kontonummer. Det är viktigt att du sparar dessa uppgifter. Du måste dock se till att ingen annan kan få tillgång till uppgifter.

Observera att vissa spelbolag erbjuder nya medlemmar välkomsterbjudanden, ofta i form av spelbonusar. Kom ihåg att kontrollera vilka regler som gäller för att du ska få din bonus.

Sätt in pengar på ditt spelkonto

De vanligaste insättningsmetoderna är via kreditkort, bankcheck och banköverföring. Insättningar på spelkontot via kreditkort sker normalt omgående medan det kan ta ett par dagar för pengarna att komma in om du använder alternativen bankcheck eller banköverföring. Hur hög insättningsavgiften är beror på vilket alternativ som används och vissa spelbolag täcker även en del av dessa avgifter. Men vad gäller insättningsavgifter som måste du alltid kontrollera vilka regler som gäller, både hos spelbolaget, din bank och kreditkortföretaget.

Lägga ett vad

När du har satt in pengar på ditt spelkonto kan du börja spela. Observera att vissa spelbolag inte tillåter singelspel (en match) utan kräver att du spelar minst dubblar eller tripplar, det vill säga, du måste spela på minst två eller tre matcher i samma vad. Oddsen kan visas i sex olika format. Det finns europeiska odds (decimaler), brittiska odds (bråkform) och amerikanska odds. Sedan finns det även tre typer av asiatiska oddsformat och här visas oddsen som i Malaysia, Hong Kong och Indonesien. Läs mer om hur oddsen kan visas under Oddsformat. Du kommer att märka att vissa spelbolag vill att du anger hur mycket du vill tjäna (nettovinst) istället för hur mycket du vill spela för, det vill säga, den totala bruttovinsten minus insatsen.

Ta ut pengar från spelkontot

De vanligaste uttagsmetoderna är samma som insättningsmetoderna: via kreditkort, bankcheck och banköverföring. Hur lång till det tar att föra över pengarna, avgifterna och vem som täcker hela eller delar av avgifterna varierar från spelbolag till spelbolag. Kom ihåg att kontrollera det belopp du får in på ditt konto och tänk på att det även kan förekomma avgifter för valutaväxling.